Cloud Native

”Ship Faster, Reduce Risk and Costs, Grow Your Business”

Cloud Native; een nieuw paradigma

Cloud Native is de verzamelnaam voor het nieuwe inzicht voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van applicaties. De Cloud Native benadering leidt tot versnelde ’time-to-market’ en hogere schaalbaarheid en efficiency.
Cloud Native gaat om hóe applicaties worden ontwikkeld, niet wáár!

Organisaties hebben een platform nodig waarmee dit alles mogelijk is. Vanuit technisch perspectief zijn er legio van mogelijkheden om ‘Cloud Native’ te gaan, maar inmiddels zijn er standaarden in de markt ontwikkeld zoals Docker en Kubernetes die Containerization en Orchestration mogelijk maken.

Er is zeer veel verschillende tooling, maar inmiddels is de markt volwassen geworden en is Kubernetes de standaard geworden voor het managen en orchesteren van applicatiecontainers.

Schipper zeilbootjessica-to-oto-o-706946-unsplash ok ok

Over Kubernetes

In korte tijd is Kubernetes (K8s), Grieks voor stuurman of piloot, het populairste platform geworden voor het implementeren, aansturen en beheren van applicatiecontainers over netwerken.

Kubernetes is ontstaan vanuit het Borg project (2003) van Google om containers te beheren. Dit cluster management systeem werd opgevolgd door project Omega in 2013; een meer flexibel en schaalbaar systeem. In 2014 gaf Google het vrij in GitHub en in 2015 volgde de eerste release van Kubernetes en is het het voornaamste ‘graduated project’ van de Cloud Native Computer Foundation.

Inmiddels is Kubernetes omarmd door alle grote spelers in de markt zoals Microsoft, Amazon, IBM, Oracle, RedHat en Docker en werken er wereldwijd duizenden ontwikkelaars en ops-engineers aan.

Kubernetes is (Cloud) platform onafhankelijk en wordt sinds 2016 geïntroduceerd in IT omgevingen.

 

”Een IT-infrastructuur gebouwd op containers en georkestreerd met Kubernetes is extreem krachtig, schaalbaar, redundant en efficiënt”

VM’s zijn old-school. Althans ze kosten (te) veel rekenkracht bij het draaien van meer instances en zijn dus duur. Containers zijn sinds de introductie van Docker de oplossing voor dit probleem; efficiency en schaalbaarheid zijn hierbij de kernwoorden. Echter, hoe beheer de al die containers. Hier biedt Kubernetes uitkomst.

“Ship Faster – Reduce Risk and Costs – Grow your Business”

BEZOEK ONS

Kantoor en Opleidingscentrum

Samenweid 22, 1935 AX Egmond-Binnen, Nederland

BEL ONS

Wij staan u graag te woord

Stuur een bericht

Heeft u een vraag?